Documentarul ”Lumea lui Geo Saizescu”, la Cinema Union

Share:

Documentarul „Lumea lui Geo Saizescu”, de Dan Doroftei, despre viaţa şi creaţia cineastului prezentate prin poveşti spuse Maia Morgestern, Sebastian Papaiani şi Ileana Stana Ionescu, va fi proiectat pe 14 ianuarie, de la ora 19.30, la Cinema Union din Bucureşti.

Documentarul de lungmetraj independent «Lumea lui Geo Saizescu», în regia lui Dan Doroftei, este o incursiune în fascinanta lume a personajelor de film create şi puse în valoare de marele regizor. Poţi să te bucuri de ultimul interviu al lui Geo Saizescu, realizat în curtea sa de la Dărăşti Vlaşca, dar şi de momente pline de nostalgie ale comediei autohtone din perioada în care filmul românesc avea o adevărată valoare! Vei păşi în lumea regizată de marele Saizescu încă din anul său de debut, 1958, când a realizat singura opera cinematografică bazată pe textul maestrului Tudor Arghezi, în care apare şi fiica acestuia – Mitzura Arghezi, alături de Nineta Gusti, Grigore Vasiliu-Birlic şi Ion Lucian.

Documentarul a fost proiectat în premieră pe 10 decembrie 2014, în încheierea Festivalului de Film Studenţesc „Geo Saizescu”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.