Gafă a lui Iohannis

Share:

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut o gafă în interviul acordat miercuri, spunând în mod eronat că ministrul Transporturilor face parte din CSAT.

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Adevarul Live, că nu se încalcă separaţia puterilor în stat prin cooptarea procurorului general în CSAT şi a explicat de ce acesta trebuie să facă parte din Consiliu.

În argumentaţia sa, şeful statului a făcut însă o confuzie, spunând că ministrul Transporturilor este membru CSAT. Astfel, Iohannis a arătat că, în condiţiile în care ministrul Transporturilor este membru al Consiliului, la fel de bine poate fi şi procurorul general: „Sper să prindem zilele când sunt atât de puţini corupţi încât nu mai constituie o problemă de securitate naţională. (…) Chiar cred ca problemele de care se ocupă procurorul general sunt la fel de relevante ca şi cele care tin de ministrul Transporturilor”.

Potrivit Legii 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, membrii CSAT sunt: ministrul apărării naţionale, ministrul afacerilor interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justiţiei, ministrul economiei, ministrul finanţelor publice, directorul Serviciului Roman de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidenţial pentru securitate naţională.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.