Joi, zi de doliu național în Franța!

Share:

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a declarat miercuri, ca urmare a atacul terorist produs la sediul săptămânalului Charlie Hebdo în care şi-au pierdut viaţa 12 persoane, între care 8 jurnalişti, şi alte 11 persoane au fost rănite, că joi, 8 ianuarie, va fi declarată zi de doliu naţional. 

Francois Hollande a anunţat că joi, la ora 12.00, drapelul Franţei va fi coborât în bernă şi va rămâne arborat în bernă timp de trei zile. De asemenea, la prânz va fi ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor atentatului de la Paris.”Cea mai bună armă a noastră este unitatea. Nimic nu ne poate diviza”, a declarat preşedintele Franţei. „Caricaturişti talentaţi, cronicari curajoşi şi-au pierdut viaţa (…) Au marcat generaţii de francezi”, a mai spus preşedintele.

Preşedintele Hollande a adus un omagiu şi celor doi poliţişti ucişi în atentatul în care şi-au pierdut viaţa 11 bărbaţi şi o femeie. Trei indivizi au intrat miercuri în sediul săptămânalului de caricatură Charlie Hebdo unde au ucis 12 persoane, între care 8 jurnalişti. Alte persoane aflat în clădire au fost rănite, între care patru sunt în stare gravă. Atacatorii au reuşit apoi să fugă, nu înainte de a striga „Profetul a fost răzbunat”. Ca urmare a atentatului de miercuri din Paris, gradul de alerta a fost ridicat la cel mai înalt nivel pe teritoriul Franţei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.