Președintele Iohannis a invitat partidele la Cotroceni

0

Președintele Klaus Iohannis a trimis marți o invitație partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlament pentru a participa luni la consultări pe tema finanțării Apărării, informează Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, pe agenda discuțiilor se află încheierea unui acord politic cu scopul asigurării, în anul 2017, a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Ministerul Apărării Naționale.

Programul consultărilor va fi următorul: între orele 10,00 — 10,30 — Partidul Social Democrat; 10,45 — 11,15 — Partidul Național Liberal; 11,30 — 12,00 — Uniunea Națională pentru Progresul României; 12,15 — 12,45 — Partidul Conservator; 13,00 — 13,30 — Uniunea Democrată Maghiară din România; 13,45 — 14,15 — grupul parlamentar al minorităților naționale; 14,30 — 15,00 — Partidul Poporului — Dan Diaconescu.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că va declanșa consultări cu partidele parlamentare în vederea încheierii unui acord cu scopul asigurării în 2017 a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Apărare și păstrării acestui obiectiv pentru cel puțin 10 ani.

„Una dintre prioritățile mandatului meu pentru perioada imediat următoare este găsirea soluțiilor pentru creșterea bugetului Apărării. Voi declanșa consultări cu partidele parlamentare pentru încheierea unui acord politic cu scopul asigurării în anul 2017 a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Apărare. Mai mult, propun tuturor factorilor politici atât de guvernare, cât și din Opoziție să-și asume clar menținerea acestui minim obiectiv pentru cel puțin 10 ani, astfel încât să putem sigura predictibilitatea cheltuielilor militare, mai ales în ceea ce privește pregătirea și programele strategice de înzestrare”, a declarat președintele la ceremonia de învestire în funcție a noului șef al Statului Major General, general-locotenent Nicolae-Ionel Ciucă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.