Rata șomajului, în scădere în noiembrie

0

Rata şomajului în formă ajustată sezonier a fost în noiembrie de 6,5%, în scădere cu 0,2 puncte procentuale faţă de luna anterioară şi cu 0,6 puncte comparativ cu nivelul înregistrat în aceeaşi lună din 2013, numărul şomerilor reducându-se la 617.000, potrivit Mediafax.

Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna noiembrie este de 617 mii persoane, în scădere faţă de luna precedentă (620 mii persoane), cât şi faţă de aceeaşi lună din anul precedent (651 mii persoane). (…) Pe sexe, rata şomajului pentru bărbaţi o depăşeşte cu 1,1 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 7,0% în cazul persoanelor de sex masculin şi 5,9% în cazul celor de sex feminin)”, arată Institutul Naţional de Statistică (INS), într-un comunicat.

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 5,2% pentru luna noiembrie 2014 (5,6% în cazul bărbaţilor şi 4,7% în cel al femeilor). Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezintă 73,7% din numărul total al şomerilor estimat pentru noiembrie.

Datele se referă la şomajul definit de Biroul Internaţional al Muncii (BIM). Potrivit acestuia, şomerii sunt persoanele în vârstă de 15-74 ani care îndeplinesc simultan trei condiţii: nu au un loc de muncă, sunt disponibile să înceapă lucrul în următoarele două săptămâni, respectiv au căutat activ un loc de muncă în decursul ultimelor patru săptămâni.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.