Reacții internaționale după atacul terorist din Franța

Atacul terorist petrecut miercuri, la sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris, în urma căruia 12 persoane au fost ucise, a provocat reacţii de condamnare la nivel înalt în mai multe ţări.

Premierul britanic David Cameron a condamnat un atac terorist „revoltător” comis miercuri la sediul din Paris al săptămânalului satiric Charlie Hebdo şi şi-a exprimat solidaritatea cu Franţa în lupta împotriva terorismului, relatează AFP. „Crimele comise la Paris sunt revoltătoare. Suntem alături de poporul francez în lupta împotriva terorismului şi pentru apărarea libertăţii presei”, afirmă Cameron într-un mesaj postat pe Twitter.

Preşedinţia Statelor Unite a condamnat în termeni duri atacul care a vizat revista satirică franceză Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi.”Casa Albă este solidară cu familiile celor omorâţi sau răniţi în acest atac”, a reacţionat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Barack Obama.”Înalţii oficiali de la Casa Albă sunt în strâns contact cu omologii lor francezi. (…). Statele Unite sunt pregătite să colaboreze cu Franţa pentru efectuarea investigaţiei în acest caz”, adaugă Earnest.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a condamnat atacul de miercuri de la sediul publicaţiei franceze Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi, calificându-l drept un „act intolerabil şi o barbarie”, relatează AFP.”Sunt profund şocat de atacul brutal şi inuman care a vizat sediul Charlie Hebdo. Este un act intolerabil, o barbarie care ne priveşte pe toţi în calitate de oameni şi europeni”, a reacţionat Juncker, potrivit unui comunicat.

Cel puţin 12 persoane, inclusiv doi poliţişti, au murit miercuri într-un atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.