Totul despre Maria Tănase, la Godot

0

Duminica, 11 Decembrie, ora 19.00
La Godot Cafe-Teatru Un cântec de dinainte de somn.

Franturi de scrisori, de interviuri, de amintiri, de frici, de spaime, de singuratati, cateva cantece, o actrita si un pian compun un tablou simplu, uman cu un singur personaj: Maria Tanase.
În memoria Mariei Tănase,
cîntec înfiorat
peste vreme,
dragostea mea
şi a unei lumi…

„Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase”

Cu: Mirela Pană

La pian: Irina Duta

Regia: Carmen Lidia Vidu

„Şase cântece, documente inedite, proiecţii ale unor imagini de arhivă cu puternic impact emoţional, un microfon, un pian, o rochie roz (pentru un destin nu chiar en rose), o voce de dincolo de timp şi de prejudecăţi. O viziune complet nouă asupra omului – de ce nu şi a artistului – Maria Tănase, o ieşire din schemă, din clişeu, din mit, o oră de sinceritate, într-un spectacol-document, cu o dublă valoare: de mărturie şi testamentară. Experimentul pe care ni-l propune Carmen Lidia Vidu cu complicitatea actriţei Mirela Pană şi a lui George Călin (la pian) este o pătrundere în spaţiul intim, tenebros, de dincolo de aparenţe, dincolo de luminile rampei.” (Răzvana Niță – Radio România Cultural)

„Se conturează o imagine a unei Maria Tănase surprinsă mai ales în momentele sale de maximă încordare emoţională. Interpreta care se simte acasă şi trăieşte cu adevărat numai la teatru. Soţia care îşi cere iertare soţului într-o scrisoare sfâşietoare, iar în alta, le explică rudelor testamentul său. Femeia care îşi mărturiseşte singurătatea. Artista care trece de la luxul ţinutelor de scenă la cererea demnă (dar din care se înţelege disperarea) pentru un ajutor financiar de la stat.” (Monica Ploeșteanu – Liternet).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.