Tragedie în Raliul Dakarului

0

Motociclistul polonez al echipei KTM, Michal Hernik, a decedat, marţi, în timpul etapei a treia a Raliului Dakar 2015, desfăşurată între localităţile argentiniene Villa Carlos Paz şi Chilecito.

Motivele decesului lui Hernik, aflat în premieră la startul Raliului Dakar, sunt încă necunoscute. Michal Hernik, în vârstă de 39 de ani, este al cincilea sportiv care moare în Raliul Dakar de când competiţia a fost mutată în America de Sud, în 2009, şi al 24-lea de la începutul întrecerii în 1979.

Directorul cursei, Etienne Lavigne, a precizat că sportivul a fost găsit mort la ora locală 16.03, la 300 de metri în afara traseului. Hernik nu purta cască, iar motocicleta sa nu prezenta semne de şoc.

De la mutarea Raliului Dakar în America de Sud, doar în ediţiile din 2010 şi 2011 nu s-au înregistrat decese. În celelalte patru ediţii a murit câte un motociclist, francezul Padcal Terry în 2009, argentinianul Jorge Martinez Boero în 2012, francezul Thomas Bourgin în 2013 şi belgianul Eric Palante în 2014.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.