Trei suspecţi în cazul atacului de la Charlie Hebdo, identificați!

Share:

Trei suspecţi în atentatul terorist împotriva redacţiei Charlie Hebdo, în care şi-au pierdut viaţa 12 persoane, între care şi directorul publicaţiei aflat pe lista celor căutaţi de Al-Qaida, au fost identificaţi de poliţiştii francezi.

Le Point scrie că doi dintre suspecţi sunt doi bărbaţi de origine franco-algeriană, fraţi, unul de 32 de ani, iar celălalt de 34 de ani. Cei doi sunt din Pantin, o suburbie din nord-estul Parisului. Publicaţia franceză mai precizează că cei doi bărbaţi reveniseră în vară din Siria.

Unul dintre suspecţi a fost judecat în 2008, după ce filiera irakiană a unei reţele teroriste a fost dezmembrată, mai precizează săptămânalul.

Al treilea suspect căutat de poliţie este un tânăr de 19 ani, elev în ultimul an la Liceul Charleville-Mézieres, din cadrul Academiei din Reims. Şi publicaţia „Le Monde” confirmă informaţia că cei trei suspecţi au fost identificaţi.

Trei indivizi au intrat miercuri în sediul săptămânalului de caricatură Charlie Hebdo unde au ucis 12 persoane, între care 8 jurnalişti. Alte persoane aflat în clădire au fost rănite, între care patru sunt în stare gravă. Atacatorii au reuşit apoi să fugă, nu înainte de a striga „Profetul a fost răzbunat”. Ca urmare a atentatului de miercuri din Paris, gradul de alerta a fost ridicat la cel mai înalt nivel pe teritoriul Franţei.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a declarat miercuri, ca urmare a atacul terorist produs la sediul săptămânalului Charlie Hebdo în care şi-au pierdut viaţa 12 persoane, între care 8 jurnalişti, şi alte 11 persoane au fost rănite, că joi, 8 ianuarie, va fi declarată zi de doliu naţional.

Francois Hollande a anunţat că joi, la ora 12.00, drapelul Franţei va fi coborât în bernă şi va rămâne arborat în bernă timp de trei zile. De asemenea, la prânz va fi ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor atentatului de la Paris.”Cea mai bună armă a noastră este unitatea. Nimic nu ne poate diviza”, a declarat preşedintele Franţei. „Caricaturişti talentaţi, cronicari curajoşi şi-au pierdut viaţa (…) Au marcat generaţii de francezi”, a mai spus preşedintele.

Preşedintele Hollande a adus un omagiu şi celor doi poliţişti ucişi în atentatul în care şi-au pierdut viaţa 11 bărbaţi şi o femeie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.