Marine Le Pen vrea introducerea pedepsei capitale în Franța

0

Marine Le Pen, preşedinta Frontului Naţional (FN), a declarat joi, în urma atentatului de la redacţia Charlie Hebdo din Paris, că dacă va fi aleasă preşedinte al Franţei, va declanşa un referendum privind pedeapsa cu moartea, relatează Le Parisien în ediţia electronică.

„Am spus întotdeauna că vreau să le ofer francezilor posibilitatea de a se exprima pe această temă printr-un referendum. Eu, personal, cred că pedeapsa cu moartea trebuie să existe în arsenalul nostru juridic (…), pentru crimele cele mai odioase”, a declarat pentru postul France 2 preşedinta FN, în condiţiile în care pedeapsa capitală a fost abolită în Franţa în 1981.

Marine Le Pen cere „acţiuni puternice şi eficiente”, precum „controlul frontierelor, retragerea naţionalităţii, consolidarea mijloacelor acordate poliţiei, ale cărei efective au scăzut în ultimii ani”. Ea a notat de asemenea că serviciile de informaţii franceze se confruntă cu o „lipsă de resurse”.

Invitată la Palatul Elysee ca şi alţi politicieni, ea a precizat că va merge pentru a-i transmite „preşedintelui Republicii constatarea lucidă a nivelului de infiltrare a islamului radical pe teritoriul (ţării) şi mijloacele care trebuie folosite pentru a proteja cetăţenii”. În opinia lui Marine Le Pen, fundamentalismul islamist, pe care îl denunţă, „provoacă mii de morţi în fiecare zi în lume”.

Parisul s-a confruntat miercuri cu cel mai sângeros atac comis în Franţa de un secol, un masacru cu arme Kalaşnikov în plină şedinţă de redacţie la publicaţia Charlie Hebdo, care s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi. Autorii atacului au fost identificaţi drept fraţii Cherif şi Said Kouachi, cunoscuţi de serviciile franceze antiterorism, care au fost daţi în urmărire.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.