MAE emite o atenționare de călătorie pentru Franța

Ministerul de Afaceri Externe a emis o informare de călătorie în Franţa pe fondul evenimentelor din ultimele zile ce au vizat atentate teroriste în Paris şi în zonele din jurul capitalei franceze.

„Ministerul Afacerilor Externe amintește faptul că autoritățile franceze au decis să instituie nivelul maxim de alertă pentru nordul Franţei, context în care se recomandă cetăţenilor români care urmează să călătorească sau se află deja pe teritoriul Republicii Franceze, cu precădere în zona capitalei Paris (regiunile Ile-de-France și Picardie), să manifeste prudenţă sporită.

MAE atenţionează asupra faptului că deplasarea cu mijloacele de transport în comun (în special metroul şi RER-ul), în special în zona pariziană, poate fi îngreunată din cauza restricţiilor impuse de poliţia franceză. De asemenea, s-au instituit măsuri de siguranţă sporite în marile centre comerciale, instituţii publice, lăcașuri de cult şi de învăţământ, precum şi în împrejurimile obiectivelor turistice, ceea ce poate perturba accesul în incinta acestora.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care călătoresc în Republica Franceză în această perioadă, ca, anterior efectuării deplasării, să urmărească cu atenţie recomandările/avertizările emise de autorităţile franceze”, se arată în comunicatul MAE.

În Paris şi în împrejumiri au fost înregistrate acte şi atentate puse la cale de către presupuşi terorişti, după ce poliţia franceză nu a reuşit să îi prindă pe atacatorii de la săptămânalul Charlie Hebdo.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.