Phenianul vrea un sistem de rachete care să fie lansate de pe mare

Share:

Imagini recente surprinse de satelit furnizează noi dovezi potrivit cărora Coreea de Nord construieşte un sistem de rachete pe mare, a anunţat vineri un institut american.

Aceste imagini prin satelit capturate de o firmă privată arată că noul submarin nord-coreean, care a fost văzut pentru prima dată în iulie 2014, are unul sau două tuburi verticale de lansare destinate rachetelor balistice sau rachetelor de croazieră, afirmă US-Korea Institute, care depinde de Universitatea John Hopkins, informează Mediafax.

„Nava ar putea servi drept platformă experimentală pentru tehnlogia lansării de rachete”, destinate atacului asupra unor obiective terestre, ceea ce ar putea conduce, în caz de succes, la o „nouă clasă de submarine” nord-coreene, declară institutul într-o analiză publicată pe site-ul 38 North.

Dezvoltarea unei capacităţi de lansare de rachete de pe un submarin ar ridica ameninţarea nucleară a Coreei de Nord la un nou nivel, deoarece ar permite amplasarea unor rachete nucleare dincolo de peninsula coreeană.

Institutul apreciază totuşi că Phenianul nu dispune de această capacitate pentru moment.În prezent, flota nord-coreeană este constituită în special din vase sovietice şi chineze cu mult depăşite. Speculaţiile potrivit cărora Phenianul se străduieşte să pună la punct un sistem de rachete lansate de pe mare sunt avansate de multă vreme.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.