Petrom scade prețul benzinei

Share:

OMV Petrom a ieftinit în urmă cu două zile benzina și motorina și a lansat o nouă promoție de week-end, efectul cumulat al celor două măsuri fiind coborârea prețurilor la benzină sub nivelul de 5 lei pe litru, inclusiv în stațiile din București.

Petrom a ieftinit, pe 8 ianuarie, benzina și motorina cu 7 bani pe litru, ca urmare a scăderii continue a cotațiilor petroliere, scrie economica.net.
 Până la finalul anului 2014, OMV Petrom avea o promoție prin care prețurile la benzina și GPL văndute în zilele de sâmbătă și duminică erau mai mici cu 7 bani pe litru.La începutul anului nou, sistemul a fost modificat: reducerea de week-end este de 5 bani pe litru, dar se va aplica, pe lângă benzină și GPL, și la motorină, carburantul care se vinde cel mai bine în România. Promoția este valabilă în 190 de stații din cele circa 550 pe care le operează compania la nivel național. Pentru București, promoția va fi valabilă în 16 stații dintre cele 59 din oraș și de la ieșiri.

La finalul anului trecut, prețurile la benzină au coborât sub pragul de 5 lei pe litru în cele mai ieftine stații ale companiei, cele din zona Moldovei.

Marile rețele de benzinării nu au același preț la carburanți peste tot în țară, ba chiar prețurile diferă la stații din același oraș. Astfel, spre exemplu, prețurile din Bacău sunt mai mici decât cele din București, iar, în București, prețurile din zona Berceni sunt mai mici decât în Dorobanți.

După ieftinire și după reducerea de week-end, la stația de pe Șoseaua Alexandriei din București, benzina de 95 costă 4,91 lei pe litru, iar motorina standard 5,11 lei pe litru. Benzina cu cifră octanică superioară costă 5,39 lei pe litru, iar motorina extra 5,40 lei pe litru. Alte stații cu vânzări semnificative la care benzina costă sub 5 lei pe litru sunt, de exemplu, Ghencea, Toporași, Barbu Văcărescu sau cea de pe strada Mihai Eminescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.