Cristian Preda nu vrea să fie exclus din PMP

0

Europarlamentarul Cristian Preda a scris, duminică, pe Facebook, că a aflat faptul că luni, comisia de arbitraj şi integritate a PMP se va reuni pentru a analiza constestaţia sa la decizia de a fi exclus din partid, şi că speră că ”membrii comisiei vor judeca drept, un caz extrem de simplu”.

”Am aflat chiar acum că mâine (luni, n.r) se va reuni comisia de arbitraj şi integritate a ‪PMP‬ care va analiza contestaţia mea la decizia de a fi exclus. Am încredere că membrii comisiei vor judeca drept un caz foarte simplu”, a scris Cristian Preda în postarea de pe Facebook.

Europarlamentarul reaminteşte faptul că a contestat hotărârea luată de Consiliul Director, la propunerea CEN, întrucât nu a fost anunţat că instanţele cu pricina se vor reuni, deşi este membru în ambele, nu a ştiut că se va discuta sancţionarea sa şi, în consecinţă, nu a putut să uzeze de dreptul la apărare în vreuna dintre şedinţele în care chestiunea a fost abordată.”Mi-e greu să cred că membrii comisiei de arbitraj şi litigii vor refuza să accepte că nu am beneficiat de un drept de care se bucură şi cel mai odios criminal”, a mai comentat Cristian Preda.

PMP l-a exclus din partid, pe 13 decembrie, prin „vot unanim”, pe europarlamentarul Cristian Preda.

Formaţiunea a anunţat la acea vreme, printr-un comunicat de presă, că în Colegiul Naţional (CN) al PMP, forul decizional cel mai larg între Congrese, s-a validat printr-un vot unanim propunerea de excludere din partid a lui Cristian Preda, înaintată de Consiliul Executiv Naţional (CEN).”Decizia vine în baza aplicării statutului partidului care prevede că membrii partidului „au interzis să acţioneze în vreun fel care ar prejudicia îndeplinirea obiectivelor PMP sau realizarea programului asumat. Membrii nu trebuie să comită acte care provoacă daune Partidului, inclusiv daune de imagine”, se preciza în comunicatul PMP.

PMP mai susţinea că că singurul scop al lui Preda a fost „obţinerea postului de europarlamentar, un post care îi asigură zeci de mii de euro pe lună de la Bruxelles”.”În condiţiile date, având în vedere că a fost ales pe lista Partidului Mişcarea Populară pentru a ajunge în Parlamentul European, îi solicităm ca, dacă mai are puţină onoare, să renunţe la postul de europarlamentar”, transmitea PMP.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.