Ofițerii francezi au ordin să poarte armele la ei tot timpul

Share:

Ofiţerii forţelor de ordine franceze au primit ordin să poarte armele la ei tot timpul şi să renunţe la activităţile pe reţelele de socializare, pentru că mai multe celule teroriste au fost reactivate în ultimele 24 de ore în Franţa, a declarat sâmbătă o sursă din poliţia franceză, citată de CNN.

Ahmedy Coulibaly, autorul atacului de joi de la Montrouge, soldat cu moartea unei poliţiste, şi al luării de ostatici de la magazinul evreiesc din Paris, soldată vineri cu patru morţi, şi-a sunat mai mulţi apropiaţi cărora le-a cerut să comită atentate împotriva poliţiştilor din Franţa. El a fost ucis ulterior, în asaltul de vineri al forţelor de ordine asupra magazinului din Paris, infiormează Mediafax.

Pe de altă parte, unul dintre fraţii Kouachi, autorii atacului de miercuri de la redacţia revistei Charlie Hebdo, ar fi avut legături cu Umar Farouk AbdulMutallab, nigerianul care a încercat să detoneze o bombă la bordul unui avion, deasupra oraşului american Detroit, în ziua de Crăciun în 2009.

Informaţia nu a fost confirmată de oficialii francezi, în condiţiile în care anchetatorii încă încearcă să clarifice toate legăturile dintre Coulibaly şi fraţii Kouachi, care au comis în ultimele zile o serie de atacuri în Franţa, soldate în total cu 17 morţi.

Un jurnalist yemenit, Mohammed al-Kibsi, a declarat pentru CNN că s-a întâlnit şi a discutat cu Said Kouachi în Yemen în 2011 şi 2012. Kouachi, care studia gramatica limbii arabe, şi Umar Farouk AbdulMutallab au fost anterior colegi de apartament la Sanaa, capitala yemenită, şi se rugau împreună în acelaşi loc, a precizat al-Kibsi.

AbdulMutallab execută în prezent o condamnare la închisoare pe viaţă pentru tentativa de atentat asupra avionului Northwest din 2009.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.