Polițele RCA pentru tineri, exagerat de mari

Ministrul Finanțelor Publice, Darius Bogdan Vâlcov, solicită conducerii Autoritătii pentru Supraveghere Financiară (ASF) să reanalizeze și să regândească sistemul RCA (asigurarea de răspundere civilă auto – n.r.) în privința tinerilor sub 25 de ani, informează un comunicat al Ministerului Finanțelor Publice (MFP) remis sâmbătă .

„Consider că actuala realitate este una care îi pune pe tineri în dificultatea de a plăti niște polițe RCA, care pot ajunge să fie chiar mai scumpe decât mașina pe care o conduc. Trebuie identificată o soluție pentru a nu pune presiune pe tineri. Sunt convins că marea parte a acestora nu își vor putea permite să plătească un RCA de peste 2.000 de lei. Am încredere că speța va fi reanalizată de către ASF, astfel încât să venim în sprijinul tinerilor și nu împotriva lor”, a subliniat ministrul Finanțelor.

Oficialul MFP a mai spus că filosofia guvernării Ponta este aceea de a oferi șanse tuturor categoriilor, fără discriminări de niciun fel.

Pe 10 decembrie, președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Mișu Negrițoiu, a declarat că va face o analiză a asigurărilor RCA și va solicita recalcularea prețurilor la polițele RCA pentru tineri.”Una dintre concluziile la care am ajuns în urma discuțiilor cu parlamentarii este că trebuie să ne aplecăm mai mult asupra consumatorului, cetățeanului și în special eu m-am angajat să fac un plan de analiză a situației RCA și a primelor de asigurare pentru tineret. Noi avem în vedere să intrăm într-o analiză cu toate societățile de asigurări care oferă acest produs, să vedem de ce sunt așa de mari, să înțelegem, să solicităm recalcularea, reanalizarea și m-am angajat ca până în februarie să vin cu un rezultat să informez Comisia de buget și în același timp să vedem și rezultate din piață”, a spus Negrițoiu la Palatul Parlamentului, după audierea sa la Comisia de buget a Camerei Deputaților.

El a adăugat că în 2015 va fi monitorizată permanent această problemă și că va trebui definită noțiunea de „tineret” căruia i se adresează acest tip de polițe.”Toți au standarde diferite și vrem să uniformizăm și vrem să punem o presiune și să eliminăm excesele și tratamentele diferențiate”, a afirmat Negrițoiu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.