Redacția „Le Soir”, evacuată în urma unei alerte cu bombă

Share:

Redacția cotidianului belgian francofon Le Soir, din centrul Bruxelles-ului, a fost evacuat duminică după un apel telefonic anonim în care autorul apelului amenința cu un atentat cu bombă, a anunțat redacția, citată de AFP.

Rue Royale, unde se află sediul ziarului, a fost încercuită de forțele de ordine, a informat agenția de presă belgiană Belga.”Un apel telefonic anonim în care erau proferate amenințări a fost dat la redacție, după care s-a decis evacuarea clădirii”, a declarat, pentru Belga, Maroun Labaki, reprezentant al cotidianului.”Redacția voastră va exploda, (pentru că) nu ne luați în serios”, a spus persoana care a sunat, potrivit unui mesaj postat pe Twitter de ziarista Martine Dubuisson.

Labaki a mai spus că tipografia grupului, situată la Nivelles, a fost de asemenea evacuată, ca măsură de precauție. Alerta cu bombă a survenit la începutul după-amiezii, în timp ce 10.000 de oameni defilau pe străzile Bruxelles-ului, la un „marș cetățenesc împotriva urii și pentru libertatea de exprimare”, după atacurile sângeroase din această săptămână de la Paris.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.