Temutul interlop Ion Clămparu scapă de 10 ani de închisoare

Interlopul botoşănean Ion Clămparu a reuşit să obţină în instanţă reducerea pedepselor la care a fost condamnat iniţial. Trimis pentru 30 de ani după gratii, de magistraţii Tribunalului Provincial din Madrid, în februarie 2012, acesta a contestat sentinţa, iar în apel a reuşit să obţină reducerea pedepsei la 20 de ani de detenţie.

Ion Clămparu a reuşit şi în România să scape de câţiva ani de închisoare. Condamnat în februarie 2011 la 13 ani de puşcărie, el a formulat o contestaţie la executare, după adoptarea noului Cod penal, solicitând diminuarea pedepsei, potrivit montitorulbt.ro. Dosarul a fost judecat de Tribunalul Sibiu, care i-a micşorat pedeapsa de la 13 ani de închisoare, la 10 ani de detenţie, sporită la 11 ani şi opt luni.

Închis în prezent în Spania, Ion Clămparu ar urma să fie extrădat în România, avocaţii lui aşteptând să ceară contopirea pedepselor. Arestat din septembrie 2011, interlopul a executat deja trei ani şi patru luni de închisoare, această perioadă urmând să fie scăzută din pedeapsa finală.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.