Vâlcov promite 20.000 de noi locuri de muncă în 2015

0

Ministerul Finanțelor Publice va continua în 2015 politica ajutorului de stat, care va duce la crearea a cel puțin 20.000 de noi locuri de muncă prin două scheme de ajutor de stat, a declarat ministrul Darius Vâlcov, la finalul întâlnirii cu premierul Victor Ponta la sediul MFP.

Vâlcov a precizat că la jumătatea lunii februarie vor fi semnate la Guvern acorduri cu 30 de companii, care vizează crearea a 3.000 de noi locuri de muncă, în urma solicitărilor depuse până acum.

Cele două scheme de ajutor de stat la care a făcut referire oficialul MFP sunt multianuale și autoritățile estimează circa 1.700 de companii beneficiare pentru prima schemă, care va duce la crearea a 35.000 locuri de muncă și 150 de beneficiari pentru cea de-a doua schemă de ajutor de stat.

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit joi cu conducerea MFP, la sediul instituției, iar obiectivele principale ale MFP pentru 2015 vor fi combaterea evaziunii fiscale și rezultate suplimentare în colectarea veniturilor, combaterea birocrației și continuarea proiectelor de informatizare, precum și finalizarea noului Cod Fiscal și a noului Cod de procedură fiscală și transmiterea acestora către Parlament, astfel încât să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016.

În afara acestor priorități, Vâlcov a afirmat că în 2015 intenționează să modifice Legea finanțelor publice, Legea finanțelor publice locale și Legea privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.
Potrivit ministrului Finanțelor MFP va avea la finalul lui 2015 un program informatic care va oferi informații detaliate, în timp real, cu privire la angajarea și utilizarea resurselor bugetare la nivelul fiecărei instituții publice din România.

„Ne propunem ca până la finalul acestui an sau chiar mai devreme să reușim ca plata sancțiunilor contravenționale să se facă într-un cont unic de trezorerie și să avem o bază comună cu ministerul de interne.Vrem ca după prima jumătate a anului, după ce vedem cum s-a aplicat noua prevedere de echilibrare a bugetelor locale, să o îmbunătățim și din 2016 aceasta să fie ca o regulă în bugetele anuale ale României”, a spus ministrul Finanțelor.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.