Declarațiile lui Iohannis, la întoarcerea de la Paris

Share:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, după sosirea de la Paris, unde a participat la Marşul Solidarităţii, închinat memoriei celor care şi-au pierdut viaţa în recentele atentate, că acest marş nu a fost doar al solidarităţii francezilor ci al solidarităţii internaţionale.

Principalele declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis:

„Nu a fost doar un marş al solidarităţii francezilor, ci un marş al solidarităţii internaţionale, dacă se poate spune asta. Un semn al hotărârii noastre de a lupta împotriva terorismului şi împotriva extremismului de orice fel.

Nu au participat doar europeni, doar creştini, ci şi musulmani, evrei, atei, agnostici. Au fost reprezentate statele arabe, au venit înalţi reprezentanţi ai Israelului, cu toţii îngrijoraţi de ofensiva terorismului.

Am avut ocazia să discut cu mulţi lideri din Europa şi din lume. Am discutat cu cancelarul Angela Merkel, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, cu preşedintele consiliului european, Donald Tusk, cu premierul Olandei, cu preşedintele Ucrainei, cu premierul Israelului şi mulţi alţii.

Îi mulţumesc preşedintelui Franţei pentru invitaţie şi primire. Mă bucur că am putut să-i fiu alături în aceste momente grele pentru naţiunea franceză. Îi mulţumesc pentru atenţia specială pe care a acordat-o mesajelor şi solidarităţii din partea poporului român.”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.