Gripa aviară se extinde în Taiwan

0

Autoritățile din Taiwan au detectat noi tulpini de virusuri H5N2 și H5N8 ale gripei aviare în principalele zone cu ferme avicole din insulă, motiv pentru care au anunțat lansarea unei campanii de sacrificare a păsărilor și intensificarea controalelor, informează luni EFE.

Autoritățile taiwaneze au interzis luni sacrificarea rațelor pentru consum și au sporit controalele pe piețele de distribuție a ouălor și cărnii de pasăre. După descoperirea, sâmbăta trecută, a unui focar de virus H5N2 într-o fermă avicolă din districtul Pingtung (sud), duminică au fost detectate mai multe focare de virusuri H5N2 și H5N8 la fermele de rațe, a informat Biroul de Inspecție Sanitară și Carantină a Animalelor din insulă.

Noile focare s-au înregistrat în districtul Chiayi din sudul insulei și la Yunlin în sud-est și există temeri ca infecția să se extindă în toate zonele cu ferme avicole din insulă și care sunt concentrate în această zonă.

Noile tulpini de virusuri H5N2 și H5N8 nu au mai fost detectate până acum pe insulă și sunt „primele din lume de acest tip”, a declarat presei Tsai Hsiang-jung, directorul Institutul de Cercetare a Sănătății Animale. Tulpinile detectate la fermele avicole din Taiwan ‘sunt înalt patogene’, a subliniat Tsai, fără să precizeze care este potențialul lor de contagiere umană.

Guvernul a asigurat că toate ouăle și păsările din centrele comerciale sunt bune pentru consum și libere de virusuri, însă cererea de consum la aceste produse a înregistrat o scădere.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.