Noi informații incendiare despre atacul de la Charlie Hebdo

0

Mai multe publicaţii din Marea Britanie susţin că autorii masacrului de la sediul revistei Charlie Hebdo, fraţii Kouachi, au folosit o cameră GoPro pentru a filma atacul produs săptămâna trecută, informează Business Insider.

Potrivit sursei citate, un reporter al publicaţiei The Guardian, Jason Burke, susţine că o cameră GoPro a fost gasită în maşina Citroën C3, abandonată în Paris la scurt timp după comiterea atacului de la Charlie Hebdo. Poliţiştii francezi încearcă acum să analizeze imaginile surprinse de respectiva cameră video. De asemenea, în maşină a fost găsită o carte de identitate a unei rude a celor doi fraţi, informează Mediafax.

Publicaţia Daily Mirror a scris şi că teroristul Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici de la magazinul evreiesc de la periferia pariziană,  ar fi folosit o cameră GoPro în timpul atacului, soldat cu moartea a patru ostatici.

Şaptesprezece persoane au fost ucise în trei atacuri jihadiste comise săptămâna trecută în Franţa, dintre care 12 la redacţia revistei satirice Charlie Hebo miercuri, o poliţistă joi şi patru ostatici vineri. Cei trei atacatori francezi, care afirmau că fac parte din Al-Qaida şi din gruparea Stat Islamic, au fost ucişi vineri de forţele franceze în asalturi simultane.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.