Oprea, pe urmele lui Ponta în privința lingușelilor către Iohannis

Share:

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a salutat luni inițiativa președintelui Klaus Iohannis de a semna un acord cu toate partidele parlamentare pentru a aloca armatei române din anul 2017 un buget de minimum 2% pentru următorii 10 ani.

„Eu cred că poziția UNPR nu surprinde pe nimeni. Încă de la înființare, de acum 5 ani, am spus că România trebuie să-și respecte angajamentul pe care și l-a luat atunci când am intrat în NATO, de a acorda un buget de minim 2,38 pentru armata română. Dacă nu mă înșel, prima dată și singura dată când a fost acest buget de minim 2% a fost în anul 2004, cred că 2,13%. Armata română are nevoie de acest buget mai ales în actualul context de securitate mondială, regională, are programe majore de înzestrare, nu aș vrea să enumăr decât trei: avioanele multirol, modernizarea fregatelor sau Baza 99 de la Deveselu”, a declarat Oprea la Palatul Cotroceni, la finalul întâlnirii delegației UNPR cu președintele Klaus Iohannis.

El a adăugat că i-a propus președintelui și le va propune și premierului și partenerilor din coaliția de guvernare ca bugetul de minimum 2% pentru Apărare să se acorde chiar din 2016, pentru că „orice zi câștigată reprezintă mai multă siguranță pentru români, întărirea securității naționale și, de ce nu, mai mult respect pentru armata română în cadrul NATO”.”Am mai vorbit cu domnul președinte despre legile big brother sau cartelele prepay. UNPR consideră, în actualul context de securitate, că trebuie făcută o dezbatere publică între toți reprezentanții societății civile, ai Guvernului, ai instituțiilor pe linia securității naționale, ai mediului academic, într-un raport pe trei paliere: creșterea siguranței românilor, respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor români și întărirea securității naționale”, a afirmat Oprea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.