Ponta va prezenta în Parlament prioritățile Guvernului

0

Premierul Victor Ponta a anunțat luni că va prezenta celor două Camere ale Parlamentului principalele priorități ale Guvernului pentru sesiunea de primăvară a Legislativului.

„În calitate de prim-ministru, voi dori să prezint celor două Camere ale Parlamentului, în prima săptămână de la reluarea sesiunii, săptămâna 1 — 8 februarie, principalele priorități ale Guvernului pentru sesiunea de primăvară a Parlamentului, actele normative pe care dorim să le transmitem spre aprobare — și aici vorbesc în primul rând de Codul fiscal și Codul de procedură fiscală — în așa fel încât să existe o coordonare între acțiunile și prioritățile Guvernului și cele ale Parlamentului”, a declarat Victor Ponta, la sediul central al PSD.

El a precizat că în cadrul Biroului Permanent Național al PSD au fost desemnați responsabilii din partea partidului pentru principalele proiecte politice ale începutului de an referitoare la continuarea procesului de revizuire a Constituției. „Aici, dl. senator Chelaru și un grup de alți colegi vor lucra, iar intenția noastră este de a finaliza textul de revizuire a Constituției, de a-l dezbate în cadrul comisiei și după aceea în plenul Parlamentului și de a încerca în anul 2015 să facem acele modificări pe care toate forțele politice au anunțat că le doresc, dar din cauza contextului electoral în 2014 au fost întârziate”, a arătat Victor Ponta.

Referitor la sistemul electoral, BPN al PSD a decis ca președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, să coordoneze grupul de lucru al partidului, precum și pozițiile politice.

„Aici, pentru a avea un nou cod electoral, referitor la modul în care sunt aleși parlamentarii, aleșii locali, în așa fel încât să putem să intrăm în anul 2016 cu un sistem foarte clar și un sistem mult îmbunătățit față de ceea ce am avut în acest moment.

Conform deciziei CCR, după cum știți foarte bine, trebuie adoptată noua lege cu cel puțin un an înainte de data alegerilor, pentru a putea fi aplicată în 2016”, a menționat Ponta.

Un alt proiect pe care social-democrații doresc să-l ducă mai departe, în 2015, este cel privind reforma administrativ teritorială, descentralizarea și regionalizarea. „Este un alt proiect în care dorim să continuăm demersurile începute în anul 2012, însă pentru toate aceste proiecte este evident nevoie nu doar de voința majorității actuale, ci este nevoie de un dialog între putere și opoziție, în așa fel încât măsurile pe care le decidem să aibă stabilitate și să fie aplicabile și recunoscute de toate părțile politice”, a argumentat premierul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.