PSD și PLR nu au încheiat încă acordul de colaborare

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, după prima şedinţă a coaliţiei de guvernare din acest an, răspunzând unei întrebări, că PLR nu a încheiat nici până în acest moment protocolul de colaboare la guvernare cu PSD, care ar fi trebuit semnat la sfârşitul anului trecut.

„Da, este o întrebare bună. Azi am discutat aş spune aşa, rapid, asupra acestui subiect, pentru că celelate probleme sunt cu mult mai importante. Dar, fără îndoială, în perioada următare acest protocol va fi definitivat şi vom găsi un moment în care să facem oficializarea lui încă o dată, cu toate că, vă aduc aminte, a existat un moment în care am afirmat public cu toţii reconstituirea USL, înainte de începerea campaniei electorale”, a spus Tăriceanu, informează Mediafax.

De altfel, Tăriceanu a declarat, luni, că în cursul săptămânii trecute a redepus la tribunal dosarul de înregistrare a PLR, el arătând că speră ca, de data aceasta, să nu mai existe niciun fel de obstacol. ”Dosarul a fost depus săptămâna trecută, din nou, la tribunal şi am reluat ca atare procesul de reînregistrare a partidului. Aşteptăm termenele pe care le stabileşte Justiţia în conformitate cu legea şi sper ca de data aceasta să nu mai existe niciun fel de obstacol”, a spus Tăriceanu, după şedinţa coaliţiei.

Tribunalul Bucureşti a respins, în septembrie 2014, solicitarea formulată de Partidul Naţional al Mediului, preluat de gruparea condusă de Călin Popescu Tăriceanu, pentru transformarea acestuia în Partidul Liberal Reformator prin modificarea Statutului, a denumirii şi a programului politic.

Gruparea condusă de Călin Popescu Tăriceanu a solicitat transformarea Partidului Naţional al Mediului în Partidul Liberal Reformator printr-o cerere depusă la Tribunalul Bucureşti în 14 august pentru modificarea statutului, a programului politic şi a denumirii partidului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.