Gorghiu anunță un guvern liberal la „sfârșitul primăverii”

0

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că sfârşitul primăverii va însemna un nou guvern liberal la Palatul Victoria, după ce actualul guvern Ponta va fi demis prin moţiune de cenzură.

„În câteva luni lucrurile astea vor fi tranşate şi vor fi tranşate printr-o moţiune de cenzură (…) Vă spun: sfârşitul primăverii înseamnă un nou guvern liberal în fruntea sau la Palatul Victoria”, a declarat preşedintele PNL, la Realitatea TV.

Liberalii speră să reuşească demiterea lui Ponta fără sprijinul preşedintelui României. „Soluţia în momentul asta este ca noi să dăm jos guvernul Ponta pentru a nu-l obliga pe preşedintele Klaus Iohannis să aibă aceste demersuri instituţionale”, a spus Alina Gorghiu.

Premierul Victor Ponta a declarat, la România TV, că nu se teme că vreun membru al coaliţiei ar putea sprijini moţiunea opoziţiei contra Guvernului şi nu crede că PNL este pregătit să preia guvernarea.

„Categoric nu îmi e teamă, dar cei din opoziţie, în urma votului din 15 decembrie, când au fost 377 voturi pentru Guvern şi 143 împotrivă, au tot dreptul să caute, să convingă, să aducă alături de ei încă vreo 140 de parlamentari ca să treacă moţiunea de cenzură. Eu, personal, nu cred că se va întâmpla acest lucru”, a spus premierul Ponta.ţş

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.