„Lipatti Evenings” la Ateneul Român

0
O nouă ediţie a Festivalului „Serile Lipatti” se deschide în data de 14 ianuarie 2015 sub denumirea de „Lipatti Evenings”. Proiectul propune o serie de concerte, recitaluri si cursuri de măiestrie sustinute mai ales de interpreti norvegieni, evenimente ce vor avea loc la Ateneul Roman şi în alte săli de concert din ţară. În acelaşi timp, „Lipatti Evenings”, prin prezenţa unor apreciaţi muzicieni români, va fi gazduit în Festivalul Valdres Sommersymfoni din Norvegia şi în Festivalul islandez de muzică de cameră. Întregul proiect, care se derulează până la finalul lunii aprilie 2016, stă sub semnul marii personalităţi a artei interpretative româneşti, pianistul Dinu Lipatti. 
Primul artist norvegian invitat în cadrul Festivalului „Lipatti Evenings-Serile Lipatti 2015 de la Ateneul Roman” este pianistul Havard Gimse, care va putea fi ascultat în cadrul stagiunii obişnuite a Filarmonicii „George Enescu”, mâine 14 ianuarie 2015 şi vineri, 16 ianuarie 2015. Gimse va interpreta Concertul nr. 17 KV 453 în Sol major pentru pian si orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart. alături de membrii Orchestrei Filarmonicii „George Enescu”, avându-l la pupitrul dirijoral pe Bojan Videnoff. Programul serii de mâine va fi completat de Uvertura operei „Don Giovanni” de Mozart şi de Simfonia nr. 6, în Fa major, „Pastorala” de Ludwig van Beethoven. Concertul de mâine începe la ora 19.00.
Pianistul norvegian va mai susţine în Sala Mare a Ateneului Român, un recital instrumental, în 17 ianuarie 2015, prezentând un program în care vor predomina lucrări semnate de Edvard Grieg şi Jean Sibelius, multe dintre piesele alese fiind foarte puţin cunoscute publicului românesc.
Partenerul evenimentelor din 14, 16 si 17 ianuarie de la Ateneul Roman este Filarmonica George Enescu.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.