Petre Roman își pierde mandatul de deputat

0

Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea lui Petre Roman de reexaminare a deciziei de anulare a cererii sale de chemare în judecată a Agenţiei Naţionale de Integritate. Astfel, Roman nu mai poate contesta raportul de incompatibilitate al ANI pe numele său şi îşi pierde mandatul de deputat.

Contactat de România TV, fostul premier a afirmat că nu crede că această decizie este adevărată.

Decizia juridică vine după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a solicitat Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a lui Petre Roman, după ce a constatat incompatibilitatea acestuia, susţinând că raportul a rămas definitiv, întrucât la Curtea de Apel Bucureşti nu a fost făcută nicio contestaţie.

Roman a contrazis însă ANI şi a afirmat că marţi se judecă în instanţă contestaţia sa, dar acest lucru nu a mai avut loc. Practic, el nu a înaintat nicio contestaţie.Potrivit ANI, Curtea de Apel București a comunicat Agenției faptul că „nu există nicio contestație formulată de PETRE ROMAN împotriva raportului de evaluare emis de Agenția Națională de Integritate”.

Deputatul PNL Petre Roman susține că a contestat la Curtea de Apel decizia ANI în cazul său, afirmând că, din cauza unor aspecte tehnice legate de derularea acțiunii în instanță, este posibil ca Agenția să nu fie la curent cu faptul că procedura este în curs.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.