Valentin Dăeanu, Mr. Smith & Smith, și rețeta unei afaceri de succes

Smith&Smith este prima societate romanească specializată în transfer de bani, prezentă pe piața romanească de 15 ani, fiind autorizată de către Banca Națională a României ca și instituție de plată pentru prestarea serviciilor de remitere de bani (money transfer) a operaţiunilor de transfer credit (plată în cont) si pentru deschiderea de conturi de plata pentru persoane fizice si prestarea serviciilor de plata legate de conturi instituția fiind înregistrată în Registrul Instituţiilor de plată.

De-a lungul întregii activitati, obiectivul principal al institutiei a vizat realizarea unor oferte de servicii de plati moderne, rapide si accesibile din punct de vedere al tarifelor, obiectiv îndeplinit prin elaboarea unei strategii de creare, implementare si dezvoltare a serviciilor de remitere de bani axata pe orientarea acestora pe coridorul etnic românesc reprezentat de comunitatea cetatenilor români si a cetatenilor moldoveni din strainatate.
Astazi, Smith & Smith are o retea extinsa de parteneri straini prestatori de servicii de plata, cu un numar estimat de peste 50.000 de puncte de acces specializate în transfer de fonduri, ceea ce îi permite sa ofere clientilor săi servicii de calitate la preturi avantajoase, compania fiind astfel recunoscută în cadrul comunitatilor de imigranti.

Cine nu cunoaște în Italia, Spania, Portugalia sau acolo unde există români, brandul Smith & Smith? Cifrele sunt impresionante, dar nici pe departe să influențeze caracterul și atitudinea omului Valentin Dăeanu. Pentru că a știut și știe în continuare să rămână cu picioarele pe pământ, adânc înfipte în realitate.

L-am cunoscut pe Valentin Dăeanu în timpul campaniei pentru europarlamentare. Un om corect până în măduva oaselor, echilibrat, inteligent, analitic, dornic să schimbe ceva în țara asta, dornic să îi ajute pe români din interiorul Parlamentului European. Din păcate, în România acestor ani, tot mai tulburi din punct de vedere politic, candidații independenți nu au nicio șansă în fața tăvălugului electoral al partidelor puternice. Iar Dăeanu nu a reușit să intre în Parlamentul European. Au pierdut, în primul rând, românii care meritau altfel de europarlamentari, unii care să fie pliați pe interesele României, ale fiecăruia dintre români. Iar Valentin Dăeanu putea aduce la Strasbourg și Bruxelles o altfel de politică, o altfel de conduită politică, un altfel de mesaj  politic.
Dincolo de experiența alegerilor europarlamentare, Mister Smith & Smith rămâne un om ponderat, care face lucrurile bine, echilibrat și care a reușit în viață. Prin propriile forțe, cu demnitate și multă, multă muncă!
Născut la Constanța, acum 47 de ani, într-o familie de muncitori, Valentin Dăeanu a împletit de timpuriu cartea cu munca. Creșterea dată de familia cu principii sănătoase îi permite să aplice acolo unde au mers doar cei mai buni. Urmează cursurile Universităţii Politehnice Bucureşti – Facultatea de Automatică, devine doctor în ştiinţe economice (la Academia de Ştiinţe Economice Bucureşti – Facultatea de Economie Generală) pentru ca, mai apoi, să absolve cursurile postuniversitare la Institutul Bancar Român, la Universitatea Bucureşti – Facultatea de Jurnalism și la Academia de Ştiinţe Economice – Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori.
”În ultimii 15 ani mi-am dezvoltat propriile afaceri bazate pe acumulările profesionale anterioare: SMITH & SMITH – transfer de bani, ACTUALITATEA ROMÂNEASCĂ – ziarul românilor din străinătate, dar şi altele în care aportul sentimental a fost major: Centrul Comercial Cultural si Social LA STRADA din Roma sau proiectul COLET CADOU” susține, cu modestie, Valentin Dăeanu.
Cu toate acestea, singura și cea mai importantă ”afacere” a vieții sale rămâne familia: soția și cei doi copii.

Concluzia este simplă, terifiant de simplă. Valentin Dăeanu rămâne un exemplu elocvent al unui om împlinit. Profesional și uman. Cei care îl cunosc au numai cuvinte de laudă la adresa sa. De altfel, unui om care își respectă cuvântul dat nu-i poți răspunde decât cu respect. Un infinit respect!

Cât despre politică, sunt convins că Valentin Dăeanu nu și-a spus încă ultimul cuvânt!

Iulian Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.