Atacul de la Charlie Hebdo, comandat de Ayman al-Zawahiri!

Organizaţia Al-Qaida în Yemen a revendicat atentatul care a decimat săptămâna trecută redacţia publicaţiei satirice franceze Charlie Hebdo, într-o înregistrare video postată miercuri pe Internet, precizând că atacul a fost comis la ordinul liderului Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri.

„Eroi au fost recrutaţi şi au acţionat, au promis şi au trecut la fapte, spre marea satisfacţie a musulmanilor”, a declarat în înregistrarea video postată pe un site islamist Nasser Ben Ali al-Anassi, unul dintre liderii Al-Qaida în Peninsula Arabă (AQPA), filiala din Yemen a reţelei teroriste Al-Qaida. „Operaţiunea a fost efectuată la ordinul emirului nostru general Ayman al-Zawahiri şi în conformitate cu voinţa postumă a lui Osama ben Laden”, a adăugat al-Anassi.”Noi, Al-Qaida în Peninsula Arabă, revendicăm responsabilitatea pentru această operaţiune, ca răzbunare”, a precizat el.

Acest lider al filialei Al-Qaida din Yemen făcea referire la autorii atentatului de la redacţia publicaţiei Charlie Hebdo, fraţii Kouachi, dintre care unul a afirmat că face parte din AQPA la scurt timp după comiterea atacului.”Ţinem să transmitem naţiunii musulmane că noi am ales ţinta, am finanţat operaţiunea şi l-am recrutat pe şeful ei”, a adăugat al-Anassi.

Textul citit de acest lider AQPA era intitulat: „Răzbunare pentru profetul lui Allah: mesaj despre atacul binecuvântat de la Paris”. Într-o înregistrare video difuzată vineri, un lider religios al AQPA a ameninţat Franţa cu noi atacuri. „Nu veţi fi în siguranţă atât timp cât veţi lupta împotriva lui Allah, a mesagerului său şi a credincioşilor”, declara în acest mesaj Harith al-Nadhari, o autoritate în materie de sharia, legea islamică.

Autorii atacului soldat cu 12 morţi la redacţia Charlie Hebdo, Cherif Kouachi, care a declarat că urmează instrucţiuni ale AQPA, şi fratele său Said, care ar fi participat în Yemen la antrenemente ale Al-Qaida, au fost ucişi vineri de forţele de ordine, după ce s-au retras într-o tipografie situată la nord-est de Paris.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.