Niciun caz de gripă în 2015!

0

Ministerul Sănătății precizează că în prima săptămână a anului nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă și nu a fost comunicat niciun deces prin gripă.

„În prima săptămâna a anului 2015 morbiditatea prin infecții respiratorii acute s-a încadrat în nivelul așteptat, conform informărilor transmise la Ministerul Sănătății de către Centrul Național de Supraveghere și Control în Gripă și Centrul Național de Gripă din INCDMI Cantacuzino. În această săptămână nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă”, informează MS printr-un comunicat remis marți presei.

Potrivit MS, la nivel național numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute a fost de 38.779, cu 15,5% mai mic comparativ cu cel înregistrat în săptămâna precedentă și cu 2,6% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (38.207).

MS precizează că nu a fost comunicat niciun deces prin gripă iar până la data de 4 ianuarie au fost confirmate trei cazuri de gripă: un caz cu virus tip A, subtip H3 și două cazuri cu virus tip B.

Totodată, până la data de 4 ianuarie, au fost vaccinate antigripal 387.353 persoane din grupele la risc cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății. „Vaccinarea antigripală este cea mai eficientă măsură de prevenire a îmbolnăvirilor, a complicațiilor și a deceselor prin gripă. Deși există o modificare distinctă a antigenicității virusului gripal A(H3N2) față de virusul din vaccin, având în vedere circulația concomitentă cu a celorlalte virusuri aflate în vaccinul gripal, se recomandă vaccinarea antigripală a persoanelor vulnerabile, selectate în grupele la risc, respectiv persoanele vârstnice și cele cu afecțiuni sau cu factori de risc pre-existenți”, recomandă MS.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.