Nuland a venit la București să-l cunoască pe Iohannis

0

Subsecretarul de stat american pentru afaceri europene și euroasiatice, Victoria Nuland, a afirmat miercuri, la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, că vizita sa la București se datorează șefului statului, arătând că a venit să-l vadă.

„Sunt foarte bucuros că ați decis să veniți în vizită la începutul mandatului meu, nu știu dacă mi se datorează mie, dar sunt foarte bucuros”, a spus Iohannis, în debutul întrevederii. În acest context, Victoria Nuland a răspuns: „Cu siguranță se datorează dumneavoastră. Am venit să vă văd”. Șeful statului a adăugat că sunt „multe lucruri în comun de discutat în cadrul întâlnirii”.

La discuția dintre cei doi oficiali, care a durat aproximativ 30 de minute, au participat și consilierii prezidențiali George Scutaru și Dan Mihalache, consilierul personal al președintelui Mihai-Răzvan Ungureanu, și purtătorul de cuvânt al președintelui, Tatiana Niculescu Bran.

Administrația Prezidențială anunța înainte de întâlnire că în centrul discuțiilor se vor afla consolidarea parteneriatului strategic între România și Statele Unite ale Americii și dezvoltarea dimensiunii economice prevăzute în parteneriat. De asemenea, se preciza că vizita prilejuiește și un schimb de evaluări privind securitatea din regiune și din Europa.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.