Zgonea vrea 418 parlamentari în noul Legislativ

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că din punctul său de vedere, care este susţinut şi de o parte a social-democraţilor, viitorul Parlament ar trebui să aibă 300 de deputaţi şi 100 de senatori, la care s-ar adăuga şi reprezentanţii minorităţilor naţionale.

În total, Parlamentul ar avea, potrivit propunerii lui Zgonea, 418 parlamentari, îm condiţiile în care există 18 minorităţi naţionale, care au şi drept de reprezentare parlamentară, informează Mediafax. Întrebat, miercuri, după prima şedinţă a Comisiei de Cod electoral pe anul 2015, al cărei preşedinte este, câţi câţi parlamentari ar trebui să fie în noua lege, Zgonea a răspuns: ”Ghici, ciupercă…nu ştiu. Oricum, mai puţini decât sunt azi. Eu militez pentru 300 cu 100, fără minorităţi”.

El a arătat că acesta este punctul său de vedere, dar care este susţinut şi de o parte dintre colegii săi din PSD. Zgonea a precizat că, oricum, prin diminuarea listei electorale permanente, Parlamentul ar trebui să scadă ca reprezentativitate.”Dacă creştem norma de reprezentare, putem să ajungem la aceste cifre (300 deputaţi şi 100 de senatori, n.r.) care sunt convenabile pentru toată lumea şi cred că sunt şi normale pentru un stat ca România”, a spus Zgonea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.