Reorganizare vastă în Secret Service

Share:

Secret Service, însărcinat cu protecţia preşedintelui american, va începe o vastă reorganizare, odată cu plecarea anunţată a mai multor cadre, în urma unei serii de incidente care au pătat imaginea acestei poliţii de elită, relatează AFP.

„Pe baza raportului întocmit de experţi (comandat după incidente) şi a analizei mele, voi efectua schimbări în cadrul echipelor de conducere ale Secret Service”, a declarat directorul interimar Joseph Clancy, citat într-un comunicat.”Schimbarea este necesară în vederea unei noi abordări în modul în care funcţionăm”, a adăugat el. Casa Albă a refuzat să facă vreun comentariu. Potrivit The Washington Post (WP), patru directori adjuncţi, însărcinaţi, respectiv, cu operaţiunile de protecţie, anchete, tehnologia şi relaţiile publice au fost invitaţi să-şi părăsească posturile.

O serie de incidente au afecat această poliţie de elită din care fac parte 6.500 de bărbaţi şi femei, însărcinaţi să-l protejeze în permanenţă pe preşedintele Statelor Unite şi alţi aproximativ 30 de personalităţi.

Clancy a recunoscut în Congres, la jumătatea lui noiembrie, că Secret Service nu se ridică la nivelul reputaţiei sale. El a anunţat totodată „o evaluare exhaustivă şi la toate nivelurile” în vederea stabilirii „motivelor profunde” ale incidentelor recente şi întreprinderea schimbărilor necesare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.