Raportul MCV pentru România, publicat în următoarele săptămâni

Share:

Raportul MCV pentru România şi Bulgaria va fi publicat în următoarele săptămâni, a declarat, vineri, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, precizând că, deocamdată nu a fost stabilită o dată precisă.

Întrebat când va fi publicat raportul MCV pentru România şi Bulgaria, purtătorul de cuvânt al CE Christian Wigand a precizat că acesta va fi publicat „în următoarele săptămâni”.”La acest moment nu pot confirma o dată. Va fi la începutul acestui an, undeva în următoarele săptămâni”, informează Mediafax.

Rugat să fie „mai precis”, întrucât preşedintele român, Klaus Iohannis, a declarat, joi, la Bruxelles, că raportul va fi publicat în câteva zile, Wigand a răspuns: „Îmi pare rău, nu pot fi mai precis decât am spus”.

La rândul său, un alt purtător de cuvânt al CE Mina Andreeva a precizat: „Christian (Wigand) a spus că va fi în următoarele săptămâni. Deci a fost precis, mai precis decât peste câteva zile”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, că raportul MCV va fi publicat „peste câteva zile”.”Peste câteva zile doar vom avea un nou raport pe această speţă (MCV), am căzut de acord că acest lucru ne încurajează să spunem că în următorii ani, pe timpul mandatelor noastre, vom finaliza această procedură cu succes, pentru că România a făcut progrese semnificatice în consolidarea instituţiilor statului, în implementarea reformelor structurale, în consolidarea statului de drept, în consolidarea independenţei justiţiei”, a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele CE, Jean-Claude Juncker.

Surse europene au precizat pentru Mediafax că raportul pentru România va fi mai bun decât precedentul, cel din ianuarie 2014.”Oaia neagră” va fi, din nou, Parlamentul care va fi criticat mai ales pentru unele decizii de a refuza ridicarea imunităţii unor parlamentari cu probleme în justiţie.

Aceleaşi surse au precizat că raportul pentru România va fi mai bun decât cel pentru Bulgaria.

Raportul Mecanismului de Cooperare şi Verificare se va afla şi pe agenda discuţiilor pe care le va avea, luni, la Bruxelles, ministrul român al Justiţiei, Robert Cazanciuc, cu prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, cel care se ocupă de raport, şi cu comisarul pentru Justiţie, Vera Jourova, au mai precizat sursele citate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.