Primarul Boc, criticat dur de tineri

0

Primarul Clujului a spus că va schimba bannerul cu „Cluj-Capitală Europeană a Tineretului” de la intrarea în oraş cu unul în mai multe limbi, după ce liderii organizaţiilor de tineret au atras atenţia asupra lipsei multilingvismului din acest proiect.

Boc a declarat că vor exista cinci limbi oficiale în acest an 2015 la Cluj-Napoca, româna, maghiara, franceza, germana şi engleza, însă tinerii sunt nemulţumiţi că nu toate afişele sunt şi tipărite în aceste limbi. Astfel, liderii organizaţiilor de tineret au avut o întâlnire cu primarul Clujului, după ce au solicitat informaţii printr-o scrisoare oficială despre lipsa multilingvismului asumat, în luna decembrie, de către Boc.

„La începutul discuției primarul a subliniat că multiculturalitatea este o valoare pentru orașul nostru și din această cauză sprijină toate demersurile ca aceasta să fie vizibilă și în cadrul Capitalei Europene a Tineretului. Discutând despre materialele tipărite din cadrul evenimentului de revelion și bannerul de la intrarea în oraș și-a asumat răspunderea, fiind vorba de o greșeală de organizare. A promis tinerilor că bannerul va fi schimbat cu unul în mai multe limbi până la sfârșitul lunii.

A apreciat gestul elegant al tinerilor care au propus dialog și găsirea soluțiilor pentru viitor. Federația Share Cluj-Napoca susține deja multilingvismul în cadrul proiectului Capitalei Europene a Tineretului, iar finalizarea normelor de identate vizuală din brand book va conține și norme pentru aplicarea multilingvismului, această fiind soluția pentru a evita astfel de greșeli în viitor”, au fost principalele concluzii în urma întâlnirii de vineri.

La aceasta au participat şi câteva organizaţii de tineret maghiare, dar şi viceprimarul Anna Horvath, alături de consilierii locali UDMR Gered Imre, Csoma Botond și Olah Emese.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.