Dragoste în patru tablouri” – premieră în programul 9G la TNB

0

Sala Mică a Teatrului Naţional Bucureşti va găzdui, duminică, 18 ianuarie, o nouă premieră din cadrul programului Noua Generație la Teatrul Național.

Este vorba despre „Dragoste în patru tablouri” de Lukas Bärfuss, în regia Elenei Morar – piesă care atacă o temă binecunoscută de noi toţi: iubirea în cuplu, plictiseala, nevoia de diversitate sexuală sau… existențială. Într-o lume șocată de propiile ei reacții, sau ale celor din jur, spectacolul „Dragoste în patru tablouri” nu dă răspunsuri, dar ne încarcă de întrebări. Noua Generație la Teatrul Național  este un program care se adresează tinerilor creatori de teatru.

Lukas Bärfuss este un apreciat dramaturg contemporan elveţian ce s-a născut în 30 decembrie 1971. Autorul a început din 1997 să se concentreze asupra carierei sale în lumea teatrală, fondând trupa de teatru 400asa împreună cu Samuel Schwarz şi scriind piese pentru aceasta. În prezent, colaborează cu teatre din Hamburg, Munchen sau Berlin, iar piesele sale se bucură de un mare succes internaţional, fiind traduse în zeci de limbi şi jucate pe scenele multor teatre mari din Europa.

Spectacolele ce au la bază textele sale tratează cu cinism şi umor probleme contemporane legate de relaţiile interumane. Comicul de situaţie din piesele scrise de Lukas Bärfuss este destul de întunecat, scoţând la iveală contradicţiile din problemele care îi macină pe protagoniştii săi, fără însă a-i judeca vreodată.

Dragoste, în patru tablouri (orig. Vier Bilder der Liebe) nu face excepţie de la această regulă. Patru tablouri, patru locaţii, patru personaje centrale şi unul oarecum fantomatic care pare a încerca mereu să ghideze personajele spre uşa ce dă spre exterior care este un simbol al libertăţii, al salvării personale în faţa rutinei în care acestea s-au cufundat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.