Cioacă ar putea fi eliberat

Cristian Cioacă a formulat recurs în casatie împotriva deciziei de condamnare pronunţată de judecatorii de la Curtea de Apel Pitesti. Practic, luni dimineaţă judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pot suspenda executarea condamnării fostului poliţist pentru uciderea Elodiei Ghinescu, iar el poate fi pus în libertate atâta timp cât se continuă judecata recursului.

Din spatele gratiilor de la Colibaşi, Cristian Cioacă ar face orice să scape de puşcărie. „Am fost condamnat pentru o fapta care nu este prevazuta de legea penala…”, spune Cristian Cioacă.

Avocata Elodia Ghinescu a dispărut în septembrie 2007. Chiar dacă trupul său nu a fost găsit, Cristian Cioacă, soţul avocatei, a fost condamnat definitiv la 15 ani şi 8 luni pentru uciderea ei. Ajuns în spatele gratiilor, războiul dintre fostul poliţist şi mama Elodiei este departe de a se termina. Avocata familiei Ghinescu a depus o plângere împotriva lui Cioacă pentru distrugerea unei proprietăţi care a aparţinut Elodiei. În fostul birou al acesteia a stat pentru o bună bucată de timp un om al străzii.

Avocata familiei Ghinescu spune că singurul afectat este micuţul Patrick, care ar fi trebuit să beneficieze de pe urma garsonierei, aşa că a depus reclamaţie la instanţă pentru distrugere.

Conform noului Cod Penal pentru distrugerea garsonierei, Cristian Cioaca si sora lui risca o pedeapsă cuprinsă intre 3 luni şi 2 ani de inchisoare, astfel Cristian Cioacă ar mai putea primi un spor de pedeapsă de câteva luni.

Garsoniera din Braşov a fost cumpărată de soţii Elodia şi Cristian Cioacă cu câteva luni înainte de dispariţia avocatei. Ulterior, Cioacă a închiriat-o, cu promisiunea că va fi vândută chiriaşului. Avocata familiei Ghinescu a reuşit însă să anuleze actul în instanţă.

Deşi justiţia a hotărât ca mama şi fratele Elodiei să-l poată vedea pe Patrick un weekend pe lună şi 20 de zile pe an în perioada vacanţelor şi sărbătorilor, Ana Maria Ene se opune.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.