Corina Crețu critică dur Guvernul Ponta

Comisarul european Corina Creţu critică guvernul Ponta. Într-o discuţie purtată la Bruxelles cu ministrul Muncii, Rovana Plumb, Creţu a atras atenţia executivului că nu a făcut nici până acum o hartă a priorităților pe infrastructura socială, pentru ca ţara noastră să poată atrage banii europeni în acest domeniu.

„Faptul că nu avem nici la ora actuală o hartă a priorităţilor pe infrastructura socială este o problemă. Am recomandat Executivului de la Bucureşti să încurajeze o mai bună colaborare între Ministerul Muncii, Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Fondurilor Europene pentru ca această pre-condiţie a accesării fondurilor în perioada 2014 – 2020 să fie îndeplinită”, i-a spus Corina Creţu ministrului Muncii, potrivit HotNews.

Comisarul european a mai atras atenţia că va urmări personal ca Executivul României să-şi respecte angajamentul de a nu mai finanţa din fonduri europene vechile orfelinate, iar investiţiile să fie direcţionate către case de tip familial pentru copiii abandonați.

În plus, Creţu atrage atenţia că ţara noastră trebuie să gestioneze o problemă socială gravă..sărăcia. „Cu peste 40% din populaţie aflată la limita săraciei şi a excluderii sociale, România are de gestionat o problemă socială foarte gravă, iar fondurile de dezvoltare regională trebuie folosite cu prioritate pentru rezolvarea acestei probleme. (…) Drumurile şi autostrăzile sunt importante pentru România, dar la fel de importantă trebuie să fie combaterea saraciei”, a mai spus comisarul european.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.