Patru bărbați au evadat din arest, trei au fost prinși!

Share:

Doi dintre cei patru tineri evadaţi din arestul Poliţiei Judeţene Cluj au fost prinşi, în noaptea de sâmbătă spre duminică şi, respectiv, duminică dimineaţă, poliţiştii continuând căutările pentru găsirea celui de-al patrulea evadat, după ce, sâmbătă seară, l-au prins pe minorul de 16 ani. Aceleaşi surse au mai precizat pentru Mediafax că cel de-al treilea evadat a fost prins, duminică dimineaţă, în jurul orei 07:00, în zona gării din Cluj-Napoca, fiind vorba despre Tiberiu Lăcătuş, de 22 de ani, care fusese arestat preventiv pentru tentativă de omor.

Cei doi bărbaţi au fost duşi în faţa procurorului de caz pentru a fi audiaţi, au mai spus sursele citate. Potrivit poliţiştilor, la ora actuală, căutările sunt continuate pentru depistarea şi prinderea ultimului evadat, fiind vorba despre Alexandru Cristian Bartuş, de 32 de ani, care are 1.80 metri înălţime, iar în momentul dispariţiei purta o bluză vernil, de nuanţă deschisă, haină şi pantaloni sport, gri, cu două dungi albastre şi pantofi sport, alb cu negru.

Primul dintre cei patru tineri evadaţi din arestul Poliţiei Judeţene Cluj, Daniel Cătălin Baciu, în vârstă de 16 ani, a fost prins, sâmbătă seară, în zona gării din Cluj-Napoca, la câteva ore după dispariţie.

Surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au declarat, sâmbătă seară, pentru Mediafax că, din primele date, a reieşit că cei patru arestaţi preventiv, din care trei pentru furt calificat şi unul pentru tentativă de omor, ar fi reuşit să evadeze din arestul Poliţiei Judeţene Cluj profitând de neatenţia poliţiştilor care erau de serviciu în această seară.

Sursele citate au precizat că sunt în continuare instituite filtre ale poliţiştilor pe raza întregului judeţ, mai ales la intrările şi ieşirile din localităţi, dar şi pe căile ferate, pentru găsirea ultimului evadat.

Potrivit aceloraşi surse, reprezentanţii IPJ Cluj au sesizat un procuroror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, care a început deja cercetările pentru sărârşirea infracţiunii de evadare, în ceea ce îi priveşte pe cei patru bărbaţi aflaţi în arest preventiv. Totodată, potrivit surselor citate, procurorul de caz face cercetări şi pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu în ceea ce îi priveşte pe poliţiştii care erau de serviciu la arestul IPJ în momentul în care cei patru bărbaţi au reuşit să fugă.

Unul dintre cei patru tineri care au evadat, sâmbătă seară, din arestul Poliţiei Judeţene Cluj, un minor în vârstă de 16 ani, arestat preventiv pentru furt calificat, a fost depistat şi prins de către poliţiştii clujeni în zona gării din Cluj-Napoca, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Cluj, trimis sâmbătă seară, ceilalţi trei bărbaţi evadaţi căutaţi de poliţişti sunt: Alexandru Cristian Bartuş, de 32 de ani, care are 1.80 metri înălţime, iar în momentul dispariţiei purta o bluză vernil, de nuanţă deschisă, haină şi pantaloni sport, gri, cu două dungi albastre, pantofi sport, alb cu negru; Tiberiu Lăcătuş, de 22 de ani care are 1,60 – 1,65 metri, un cercel în sprânceana stângă şi tatuaj pe braţ şi purta vestă albastră, de culoare închisă, haină vişinie şi pantaloni sport, de culoare închisă şi Claudiu Marin Botorea, de 36 de ani, având înălţimea de 1,65 metri şi care, în momentul evadării, purta blugi albastri, de culoare închisă, şi geacă de piele.

Surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au declarat, sâmbătă seară, pentru Mediafax că, din primele date, a reieşit că cei patru arestaţi preventiv, din care trei pentru furt calificat şi unul pentru tentativă de omor, ar fi reuşit să evadeze din arestul Poliţiei Judeţene Cluj profitând de neatenţia poliţiştilor care erau de serviciu în această seară.

Sursele citate au precizat că, în prezent, au fost instituite filtre ale poliţiştilor pe raza întregului judeţ, mai ales la intrările şi ieşirile din localităţi, astfel de filtre fiind instituite şi pe căile ferate.

Potrivit aceloraşi surse, reprezentanţii IPJ Cluj au sesizat un procuroror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, care a început deja cercetările pentru sărârşirea infracţiunii de evadare, în ceea ce îi priveşte pe cei patru bărbaţi aflaţi în arest preventiv.

Totodată, potrivit surselor citate, procurorul de caz face cercetări şi pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu în ceea ce îi priveşte pe poliţiştii care erau de serviciu la arestul IPJ în momentul în care cei patru bărbaţi au reuşit să fugă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.