Avion militar, prăbușit în Siria. Cel puţin 35 de morţi!

0

Cel puţin 35 de militari au murit, sâmbătă seara, în urma prăbuşirii unui avion militar în nord-vestul Siriei, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

„Avionul a lovit o linie de înaltă tensiune, din cauza ceţii, în apropierea aeroportului militar de la Abou Douhour”, în provincia Idleb, a anunţat OSDO, potrivit căruia avionul transporta material militar, muniţii şi soldaţi. În schimb, aripa siriană a reţelei Al-Qaida, Frontul Al-Nusra, a revendicat pe Twitter doborârea avionului. Gruparea teroristă a postat fotografii cu aparatul distrus şi cu persoane moarte în urma prăbuşirii, informează Mediafax.

Presa oficială a anunţat de asemenea producerea acestui accident, însă nu a oferit un bilanţ.”Din cauza vremii nefavorabile şi unei ceţe dense, un avion-cargo de dimensiune medie s-a prăbuşit în cursul nopţii trecute în momentul aterizării pe aeroportul Abou Douhour”, a anunţat agenţia oficială Sana.

Aeroportul Abu Douhour este una dintre ultimele poziţii ale regimului în provincia Idleb, cucerită în mare parte de Frontul Al-Nusra. Duminică după-amiază, OSDO a anunţat că lupte violente aveau loc între combatanţi ai Frontului Al-Nusra şi forţe ale regimului, care încercau să ajungă la locul prăbuşirii pentru a recupera cadavrele victimelor.

Mai multe avioane şi elicoptere ale regimului au fost deja doborâte de către diverse grupări armate în cursul conflictului care afectează Siria de peste trei ani. În decembrie, organizaţia Stat Islamic (SI) a capturat un militar iordanian după prăbuşirea aparatului său, angajat în campania aeriană condusă de coaliţia antijihadistă. SI a anunţat că a doborât avionul, dar Statele Unite şi Iordania au contestat această afirmaţie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.