Copil, în turul al doilea la Australian Open

0

Tenismanul român Marius Copil s-a calificat surprinzător în runda a doua a turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului, marți, la Melbourne, după ce a dispus de spaniolul Pablo Andujar în trei seturi, cu 6-2, 6-2, 7-5.

Copil (24 ani, 194 ATP), care participă în premieră la un turneu de Mare Șlem, după ce a trecut de calificări, și-a adjudecat primele două seturi cu același scor, 6-2, iar în manșa a treia a condus cu 5-2. Andujar și-a câștigat serviciul la acest scor, apoi a făcut un break, iar după aceea a restabilit egalitatea, la 5-5. Copil a condus cu 40-15, dar ibericul a egalat la 40, iar apoi a avut avantaj, însă tenismanul arădean a salvat mingea de break, și-a adjudecat ghemul, iar apoi a reușit un break care i-a adus punctul necesar pentru a câștiga setul (7-5) și meciul, în două ore și patru minute.

La cea mai mare performanță din carieră, Marius Copil a reușit nu mai puțin de 18 ași în acest meci, față de doar doi ai spaniolului. Românul a comis patru duble greșeli și patru erori neforțate, în timp ce ibericul a făcut trei duble greșeli și erori neforțate, dar diferența la lovituri câștigătoare a fost netă în favoarea reprezentantului nostru, cu 18-2. Copil a reușit să transforme șapte din cele 12 mingi de break de care a beneficiat (58%), în timp ce procentajul adversarului a fost mult mai mic (două din nouă, 22%).

Andujar (28 ani), aflat pe locul 43 în lume, câștigase singurul meci direct dintre cei doi de până acum, în 2011, în optimile turneului ATP de la București, cu 6-2, 6-3.

Copil și-a asigurat un cec de 50.000 de dolari australieni și 70 de puncte ATP, iar în turul secund va da piept cu deținătorul titlului, elvețianul Stanislas Wawrinka (cap de serie numărul patru la Melbourne). Numărul patru mondial a dispus marți în primul tur de turcul Marsel Ilhan (100 ATP), cu 6-1, 6-4, 6-2.

Wawrinka l-a învins cu 6-4, 6-4 pe Copil în singura lor confruntare, în 2013, în primul tur la ATP World Tour Masters 1000 Madrid, pierzând apoi finala cu Rafael Nadal (2-6, 4-6).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.