Deputații revin la muncă săptămâna viitoare

0

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, marţi, să convoace Comisia juridică, începând de miercuri, pentru a elabora raportul la proiectul legii insolvenţei persoanei fizice. Potrivit lui Valeriu Zgonea, plenul va fi convocat săptămâna viitoare.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că plenul urmează să fie convocat în 24 de ore de la momentul finalizării raportului asupra proiectului de lege, săptămâna viitoare.

Biroul Permanent al Camerei a mai decis să se convoace pentru miercuri, la ora 11.00, Comisia de buget, la solicitarea preşedintelui comisiei, pentru a discuta despre situaţia creată prin creşterea bruscă a francului elveţian în raport cu euro şi leu. Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat, luni, că PNL cere convocarea în sesiune de urgenţă a Parlamentului pentru adoptarea legii insolvenţei persoanei fizice, arătând că este „singura reglementare” care poate ajuta, în contextul creşterii francului elveţian.

Liderul PNL a arătat că legea insolvenţei persoanei fizice este singura reglementare care poate pune clientul aflat în incapacitatea de a-şi achita ratele în poziţia de a nu fi executat silit şi de a putea să îşi ducă la capăt contractul încheiat cu banca, lucru benefic pentru ambele părţi.

„PNL a susţinut această lege de multă vreme, dar, din păcate, o majoritate parlamentară s-a opus. Legea insolvenţei persoanei fizice oferă clientului, care nu mai poate achita ratele, o soluţie de reeşalonare a ratelor şi poziţia corectă de negociere cu banca, pe baza veniturilor pe care le obţine. Spre deosebire de alte reglementări propuse care nu acţionează retroactiv, aceasta poate fi pusă în aplicare imediat. PNL cere convocarea în sesiune de urgenţă a Parlamentului pentru a adopta această lege atât de necesară în contextul actual”, a anunţat Alina Gorghiu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.