Liberalii depun plângere penală împotriva lui Ponta

Share:

Şefii PNL au depus o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva premierului Victor Ponta.

Co-preşedintele executiv al PNL Cluj, Mihai Seplecan, a depus, marţi, la Parchetul ICCJ, o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva premierului Victor Ponta. Motivul este acela că nu se organizează alegeri parţiale pentru şefia Consiliul Judeţean Cluj, rămas fără şef după demisia lui Horea Uioreanu.

„Deşi a fost notificat din vreme şi în mod repetat cu privire la necesitatea organizării de alegeri parţiale pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj, premierul Victor Ponta a ales să nu respecte legea, motiv entru care marţi am depus plângere penală la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) împotriva premierului Victor Ponta, pentru abuz în serviciu. După turul al doilea al alegerilor prezidenţile, l-am notificat pe Victor Ponta să respecte legea şi să facă diligenţele necesare desfăşurării alegerilor parţiale pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj. Am cerut să se adopte o HG prin care să stabilească, cel mai târziu la jumătatea lunii ianuarie a anului 2015, data de desfăşuare a alegerilor parţiale pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj”, se arată într-un comunicat semnat de Mihai Seplecan, liderul grupului de consilieri judeţeni al PNL Cluj.

Acesta susţine că a aşteptat suficient ca premierul „să binevoiască să aplice legea în judeţul Cluj” şi să emită un act normativ care să stabilească data alegerilor pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. „Dorim tragerea la răspundere penală a numitului Victor Ponta pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Nu numai judeţul Cluj este în această situaţie, aceasta generalizându-se la nivel naţional. Liderii PSD sunt în degringoladă şi în loc să vadă interesul cetăţeanului ca fiind prioritar se agaţă de putere. Îi îndemn pe colegii din alte judeţe în care nu s-au organizat alegeri parţiale şi unde Victor Ponta a ales să încalce legea, să ne urmeze exemplul şi să îl acţioneze în judecată pe acest politician fără nici un respect faţă de legi şi banii românilor”, se menţionează în comunicat.

Funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj este vacantă din 6 octombrie 2014, când Horea Uioreanu a demisionat.

Horea Uioreanu a fost arestat preventiv în 29 mai 2014 alături de oamenii de afaceri Vasile Pogăcean şi Ioan Bene, pentru fapte de corupţie, iar în 23 iunie a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru infracţiuni de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnatură privată şi complicitate la spălare de bani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.