Miron Mitrea, audiat în instanță

0

Deputatul PSD Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, a fost audiat marți de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul în care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru luare de mită referitor la renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari.

Irina Jianu, fostul șef al ISC, eliberată condiționată recent din închisoare, nu s-a prezentat la proces, iar avocata ei a motivat că nu a putut veni deoarece nu are bani de transport Irina Jianu nu a venit astăzi la proces. Avocatul acesteia  a zis ca nu și- a încasat pensia, deci nu are bani de transport.

Miron Mitrea a povestit judecătorilor cum mama sa i-a vândut lui Viorel Hrebenciuc o casa cu 250 mii de dolari. Apoi i –a dat un miliard de lei lui Sergiu Sechelariu deoarece pierduse la poker tot si era disperat. El arată că Irina Jianu i-a pus gresia din baia și i-a ales faianța în timp ce era sefa ISC. Coșul de la casă i- ar fi căzut de trei ori.

Numirea în funcție a Irinei Jianu nu a avut legătură cu acele lucrări. Ea a fost numită în funcție înainte de cumpărarea casei. “Jianu nu era membru PSD dar a fost susținută de partid după ce eu am propus-o. Am cunoscut-o la Bacău. Era un constructor foarte bun. Pentru funcție era propusă o altă persoană. In seara respectivă, numitul a fost urcat pe masa  la Intercontinental și aplaudat. Cand am auzit asta am rupt ordinul si am numit-o pe Jianu”, a mai precizat Mitrea.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.