Ponta: Pesediștii care vor vota moțiunea PNL, excluși din partid!

Share:

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat luni că parlamentarii PSD care vor vota o eventuală moţiune de cenzură a PNL vor fi daţi afară din partid.

Întrebat dacă vor fi excluşi din PSD cei care vor vota motiunea de cenzura a PNL, Victor Ponta a răspuns: „Normal, ca nu poti sa votezi o motiune de cenzura impotriva propriului aprtid. E un lucru pe care orice partid il face. Dar deocamdată nici nu stim de ce motiune vorbim. Nu pot sa exlud pe cineva care va vota o motiune care nici macar nu a fost depusa.”, informează Romaniatv.net.

Ponta a anunţat totodată că social-democrații se reunesc în Comitetul Executiv Național (CExN) la 30 și 31 ianuarie.”Am confirmat reuniunea CExN și a grupurilor parlamentare pentru 30 și 31 ianuarie și, în cadrul Comitetului Executiv și cu grupurile, vom lua decizii care țin de convocarea Consiliului Național și a celorlalte structuri statutare. (…) Organizația de București este condusă de dna Andronescu. Am discutat cu dna Andronescu și cu ceilalți lideri din București și la CExN ne vor spune de ce au nevoie pentru a-și întări activitatea. Comitetul este cel care decide asupra măsurilor de organizare internă”, a declarat Victor Ponta, la finalul reuniunii Biroului Permanent Național al PSD.

El a subliniat că toate organizațiile au nevoie să se întărească pentru „bătăliile politice”. „PSD are o anumită sarcină, de a asigura guvernarea la nivel central și local, și asta vom face în continuare”, a adăugat el.

În ceea ce priveşte acuzaţiile lui Mircea Geoană, care l-a acuzat de minciună, Ponta a arătat că nu intenţionează să raspundă la „jigniri şi la insulte”. „Fiecare poate sa spuna ceva, eu voi trata cu respect si buna crestere pe toti adversarii politici”, a precizat Ponta.

Premierul Ponta a declarat pentru B1 TV că, din punctul său de vedere, conflictul cu Mircea Geoană, care a dus la excluderea acestuia din partid, a fost legat de faptul că nu l-a desemnat pe acesta ministru de Externe. Mircea Geoană a dezminţit însă că i-a cerut premierului Victor Ponta să îl desemneze ministru de Externe.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.