Traseismul continuă să facă ravagii în Parlament

0

Aproape un sfert dintre actualii parlamentari au schimbat cel puțin odată partidul în ultimii doi ani, număr record pentru legislaturile din ultima perioadă. 117 senatori și deputați, din totalul de aproape 570, au migrat de la o formaţiune la alta. Există și adevărate tururi de forță realizate de unii aleși, care au schimbat partidul de nu mai puțin de patru ori.

În primii doi ani din actuala legislatură, din cei 568 de deputaţi şi senatori, 117 au schimbat barca în primii doi ani de mandat, cei mai mulţi fiind de la PPDD (51), partid urmat de PNL, cu 36 de pierderi, scrie gandul.info.

PDL ocupă locul trei la numărul de traseişti, cu 26 de membri, în timp ce PSD şi PC au pierdut doar câte doi parlamentari.

În total, 86 de deputaţi şi 31 de senatori au făcut traseism politic în primii doi ani de mandat, un număr peste cel al traseiştilor din legislatura trecută, când 94 de parlamentari au schimbat partidul.

La Camera Deputaţilor, din punct de vedere al numărului de „transferuri” făcute de parlamentari, topul celor mai nehotărâţi deputaţi este condus de Ion Şcheau. Acesta şi-a schimbat de patru ori statutul, parcursul său parlamentar fiind PPDD – independent- PSD – PDL.

Trei partide a bifat şi deputatul Ion Cupă (PDL – PNL -PLR), în timp ce deputatul Răzvan Ionuţ Tănase a mers pe axa PPDD – independent – UNPR -independent, iar Cezar Cioată pe „ruta” PPDD – PC – PPDD – independent – PC.

Nici „greii” Parlamentului nu s-au abţinut de la traseism. Cei mai importanţi lideri politici, care au traversat de la un partid la altul, sunt deputaţii Radu Stroe (PNL – PLR – UNPR), Ovidiu Silaghi (PNL – PSD – PLR) şi Mihai Stănişoară (PDL – PNL- PLR).

La Senat, 31 de membri au ales să părăsească partidul pe listele căruia au fost aleşi.

Fostul lider al senatorilor PPDD, Tudor Barbu, a schimbat: a candidat pe listele PPDD, a trecut apoi la PC, pentru ca, în final, să se înscrie în PNL.

Senatorul Ionel Agrigoroaiei, şi el ales pe listele PPDD, s-a transferat la UNPR, apoi s-a întors la Dan Diaconescu, în timp ce Ciprian Rogojan a demisionat din PDL, alegând să fie independent, însă ca membru PMP. După ce Elena Udrea a pierdut lamentabil alegerile prezidenţiale, Rogojan a zis pas PMP şi s-a înscris în UNPR.

Într-o situaţie asemănătoare se află şi senatorul Neagu Mihai. Ales pe listele PC, pe vremea USL, senatorul a preferat să fie independent o scurtă perioadă de timp, pentru a alege, în final, tot UNPR.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.