Guvernul ar putea modifica Codul Fiscal

0

Guvernul ar putea discuta în şedinţa de miercuri un proiect de ordonanţă privind modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, informează un comunicat de presă al Guvernului, citat de Agerpres.

Executivul a discutat, într-o primă lectură, în şedinţa de săptămâna trecută, proiectul privind modificarea Codului fiscal în sensul eliminării taxelor în cazul alocaţiilor pentru copii neridicate, pentru ca Ministerul Finanţelor să îşi coreleze punctele de vedere cu cele ale Casei Naţionale de Sănătate.

Anunţul a fost făcut de ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, într-un briefing la Palatul Victoria.
„Există discuţii cu Casa de Sănătate. Trebuie să ne corelăm punctele de vedere. Practic, nu va mai fi nimeni somat să plătească aceste taxe, dar săptămâna viitoare vom veni şi cu cadrul legal. Nu puteam fără acordul Casei de Sănătate, există destul puncte contrare de vedere, dar nimeni nu are de pierdut nimic. Legea este din 2011, aşa cum v-a prezentat şi domnul prim-ministru, dar nu contează când a fost legea dată. În momentul în care o lege este greşită, trebuie să o recunoaştem şi să o refacem astfel încât aceste anomalii să dispară total din sistem”, a afirmat Vâlcov.

Premierul Victor Ponta şi-a cerut scuze în şedinţa de guvern din 7 ianuarie pentru faptul că s-au trimis unele înştiinţări de plată a unor taxe pentru alocaţia copiilor şi i-a solicitat ministrului de resort să-i spună cine trebuie sancţionat pentru această situaţie.

Fiscul a suspendat pe 7 ianuarie regularizarea contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din dobânda acordată de bănci pentru sumele din conturi reprezentând alocaţii de stat pentru copii, după ce în presă au apărut afirmaţii despre ‘impozitarea alocaţiilor’.

Conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a transmis către unităţile de administrare fiscală o circulară prin care s-a suspendat regularizarea contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile obţinute din dobânda bonificată de bănci pentru alocaţiile de stat pentru copii neridicate din conturile bancare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.