Sebastian Ghiță critică jaful practicat de guvernele de dreapta

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat la România TV că strategia de restituire a proprietăţilor în România a fost gândită special de guvernele de dreapta pentru ca procesul să se facă în dauna statului şi a moştenitorilor de drept şi în beneficiul cumpărătorilor de drepturi litigioase.

„Suntem mai mulţi în România care credem că sunt semne clare ale unui jaf organizat. „Restitutio in integrum” a fost un plan diabolic şi pervers de a jefui ţara (…) Toate guvernele de dreapta au venit şi au jefuit şi bugetul, şi companiile mari, iar acum ne vând în continuare”, a declarat Sebastian Ghiţă.

Acesta susţine că au fost create deliberat mecanisme prin moştenitorii de drept ai proprietăţilor confiscate de regimul comunist au fost împiedicaţi să-şi recupereze bunurile, după care, exasperaţi fiind, au vândut drepturile litigioase unor persoane favorizate prin legăturile ilegitime cu demnitari ai statului pe sume derizorii.”Trebuie să analizeze procurorii dacă nu cumva s-au făcut legi speciale pentru ca oamenii să nu-şi poată lua drepturile şi apoi să-i contacteze pe intermediari care să le ofere 10% din valoarea bunului revendicat”, a spus Ghiţă, adăugând că ar trebui analizată activitatea tuturor miniştrilor de Justiţie din 2005 încoace.

„În al 12-lea ceas, jaful trebuie oprit. România este în continuare datoare cu miliarde. După tot ce am dat înapoi, tot trebuie să mai dăm miliarde acestor hoţi, îmbuibaţi şi prefăcuţi (…) Lumea politică are nevoie tot de procurori să se cureţe. Nu cred că procurorii vor să vadă o ţară condusă pentru a fi jefuită”, a mai spus deputatul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.