13 morți într-un bombardament la Donețk

0

Treisprezece persoane au fost ucise joi dimineaţă la Doneţk, în estul Ucrainei, în momentul în care un troleibuz a fost lovit de un obuz într-un cartier al oraşului care până în prezent a fost ferit de lupte, a declarat un reprezentant al primăriei pentru AFP.

„Douăsprezece persoane au fost ucise în troleibuz şi o alta într-o maşină care trecea prin apropiere”, a precizat un reprezentant al Serviciilor de urgenţă din oraş, un bastion al rebelilor separatişti ruşi. Circa zece persoane au fost rănite, potrivit unui prim bilanţ oferit de aceeaşi sursă.

Miercuri seara, un bombardament în cartierul situat în apropierea aeroportului din Doneţk, epicentrul luptelor între forţele ucrainene şi cele rebele, s-a soldat cu un mort într-un autobuz lovit, de asemenea, de un obuz, a declarat pentru AFP un oficial din cadrul primăriei oraşului, Ivan Prihodko.

La 14 ianuarie, un bombardament împotriva unui baraj al armatei ucrainene în apropiere de Volnovaha (estul Ucrainei) a lovit un alt autobuz, provocând 12 morţi, toţi civili. Kievul şi rebelii s-au acuzat reciproc că ar fi la originea bombardamentului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.